EifelKyll-Lodge
The place to be for fly fishermen, wanderers and bikers

Vliegvissen

De Kyll is een rivier, die tot de verbeelding spreekt. Voor Nederlandse vliegvissers een begrip, velen hebben op de Kyll hun eerste ervaring op stromend water opgedaan. De Kyll heeft een zeer goed bestand aan bruine forel, met enkele regenbogen ertussendoor. De vlagzalm is aan een voorzichtige come-back bezig, op verschillende plaatsen wordt ook vlagzalm uitgezet. Barbeel is ook in ruime mate aanwezig, een lastig te vangen vis, maar als je er eenmaal één haakt...

Reden waarom veel vliegvissers hun weg naar de EifelKyll-Lodge hebben gevonden. En dat is natuurlijk logisch, onze Lodge ligt centraal t.o.v. de Kyll-stecke die te bevissen zijn. En wij kunnen vergunningen regelen voor maar liefst zeven Strecke! Als je iets verder wilt rijden zelfs nog meer. Dus voor een paar dagen vliegvissen keuze genoeg. Voor de Strecke Mürlenbach geven wij zelf de vegunningen uit.

Wandelen

Wandelen in de Eifel is fantastisch, verschillende wandelroutes zijn vanaf de Lodge direct bereikbaar en in de omgeving zijn talloze wandelroutes te vinden. Vele zijn gemarkeerde routes, maar ook voor de avonturier met gps zijn er mogelijkheden te over. De EifelKyll-Lodge ligt in de Vulkaneifel, op korte afstand zijn meerdere Maare, vulkaanmeren, te bereiken. Deze zijn zeker een bezoek waard!

Mountainbiken en fietsen

Ook voor gasten die graag fietsen is de EifelKyll-Lodge een prima startpunt. De Kyllradweg met 123 kilometer lengte loopt 500 meter vanaf de Lodge langs de Kyll. Het is mogelijk om een stuk te fietsen en dan met de trein terug te gaan. Deze stopt ook 500 meter vanaf de EifelKyll-Lodge. Langs de Kyllradweg zijn meerdere treinstations. Voor mountainbikers zijn er meerdere routes op (zeer) korte afstand van de Lodge. De omgeving is een waar eldorado voor MTB'ers.

Bikers

Ook voor motorrijders zijn er mogelijkheden te over, de Eifel is natuurlijk bekend bij bikers. Een prachtige route loopt direct langs de EifelKyll-Lodge. Je motor kan veilig gestald worden in onze garage. En na een lange rit is het goed toeven in onze 'Biergarten'.