EifelKyll-Lodge
The place to be for fly fishermen, wanderers and bikers

Over ons

 

De EifelKyll-Lodge 

is ontstaan vanuit een wilde gedachte. Na jarenlang in management en directie van het voortgezet onderwijs te hebben gewerkt, was ik toe aan iets geheel anders. En dat heeft er toe geleid dat ik in december 2015 deze locatie in de Eifel heb gekocht . Omdat ik van mijn hobbies, vliegvissen, fotograferen en natuurbeleving, mijn werk wilde maken.

Zoeken naar een geschikte locatie dus. Het pand had 3 jaar leeg gestaan en zag er niet uit.. Binnen en buiten moest alles onder handen worden genomen. Het oude dak is vervangen, de centrale verwarming, water en electra zijn volledig vernieuwd, alles volgens de laatste normen en eisen. Muren zijn weggebroken, alles is opnieuw gestuct en geschilderd. Na 2 jaar renoveren en (laten) verbouwen, met hulp van familie en vrienden, zijn we nu, begin 2018,  zover dat we gasten kunnen ontvangen. We, omdat ik in het afgelopen jaar met mijn Sloveense vriendin Nataša ben gaan samenwonen en wij de Lodge nu samen runnen.

De EifelKyll-Lodge is een bijzondere locatie. De Lodge is het laatste huis van het dorp Mürlenbach en beschikt over een groot stuk eigen grond. Het grenst direct aan het bos en heeft een eigen beekloop. Op ons terrein hebben we een tweetal kleine viskweekvijvers. En een vuurplaats om buiten van een vuurtje midden in de natuur te genieten. Vanuit de Lodge zijn verschillende wandelroutes direct bereikbaar. De Kyll bevindt zich op 400 meter afstand. Fiets en motorroutes zijn er in overvloed, één van de mooiste motortrajecten loopt langs de Lodge.

 

 Een stukje geschiedenis van de EifelKyll-Lodge